Ni som har följt mig under många år vet att jag har haft problem med acne. Det var en väldigt jobbig tid och jag var rädd att det aldrig skulle försvinna. Min acne kom ju senare i livet och läkarna kunde inte riktigt säga varför den kom mer än att mina hormoner åkte bergochdalbana.

Idag har jag bara ärr kvar men varje gång jag får några finnar blir jag orolig att acnen ska komma tillbaka. Under helgen blev min hy sämre och jag tänker direkt tillbaka på tiden med acne. Usch vad jag tyckte att det var jobbigt. Det gjorde ont och påverkade helt klart ens självförtroende.


acne fore efter bli av med acne.jpgacne fore efter bli av med acne.jpg

En sak som jag lärde mig med acne är att man själv tänker på det mer än andra. Om man själv försöker att inte lägga vikt vid det och låta det påverka ens självförtroende så kommer andra inte heller göra det. Låter lättare sagt än gjort men det var något jag försökte med.

När jag träffade Johan hade jag acne och han har sagt att en stor sak till varför han föll för mig var hur jag “hanterade situationen”. Att jag var stark, glad och försökte vara positiv. Nu kan man inte alltid skutta på fluffiga moln när något jobbigt uppstår men det hjälper en att fokusera framåt, oavsett vad det är.