acne.jpgacne.jpg

Ni som läser min blogg regelbundet vet att jag har haft problem med acne. Den kom som en bomb från ingenstans och spred sig på hela kinderna och käken. Det var en jobbig tid men nu har jag varit fri från min acne i över två år. Jag har funderat länge på om jag ska visa upp några gamla bilder och nu känner jag mig redo. Det kanske inte är det charmigaste men jag vill visa alla som har acne att ni inte är ensamma och att det blir bättre!

Jag har sparat två osminkade bilder på min acne, en på vardera kind. Såhär såg alltså min hy ut för några år sedan och det är inte ens när det var som värst. Vid det här tillfället hade jag slutat med Tetralysal och letade desperat efter hjälp. Det var vid den här tiden som jag slutade med mejeriprodukter och hittade Jan Marini, det blev min räddning!

Att ha acne tär på ens självförtroende. Jag kände mig ofta smutsig och egentligen ville jag tvätta ansiktet hundra gånger om dagen. Jag kände inte igen min spegelbild. Vid flera tillfällen kom personer fram till mig på stan och ville snällt ge råd om allt från produkter till mat. Istället för att ta emot tipsen blev jag ännu mer ledsen och tankarna flög huller om buller i huvudet. Såg man min acne så tydligt att folk vill komma fram? Hur ser jag då ut på nära håll? Jag ville bara täcka mitt ansikte och gråta.

När jag träffade Johan hade jag acne och i efterhand har han berättat att det var en av anledningarna till att han blev kär i mig. Inte för att det är vackert med acne utan för hur jag hanterade situationen. Jag försökte inte låta acnen ta över utan påminde mig själv varje dag om att det kommer bli bättre. Att jag är fin iallafall och att man ska försöka låtsats att den inte existerar.


IMG_8831.jpgIMG_8831.jpg


IMG_8862.jpgIMG_8862.jpg

Bilderna ovan tog jag igår på morgonen, utan smink eller några produkter. Min hy är inte perfekt men som ni ser är min acne borta! Hurra hurra hurra! Den är borta och det är huvudsaken. Acne är absolut inte det värsta som kan hända men det är jobbigt och påverkar definitivt ens vardag. Jag kommer aldrig glömma den känslan och är så glad och tacksam att jag kan känna mig som mig själv igen.

I ett tidigare inlägg har jag skrivit en lista med mina 9 bästa tips mot acne och min favorit är det sista: Det är okej att vara ledsen och arg men låt inte acnen ta över ditt liv. Försök att fokusera på positiva saker, gör research och se vad du kan göra för att hjälpa din kropp med att bearbeta acnen. Glöm inte att du är vacker som du är!

Etiketter: ,