IMG_5603.jpeg Hösten är här och det betyder såklart härliga stickade plagg. För vad är bättre än ull och cashmere när det är kallt ute? För att öka livslängden på sina stickade tröjor gäller det att man tar hand om plaggen på bästa sätt. Jag har tidigare gjort en guide om just detta ämne och bland annat hur man tvättar ull och cashmere. Det är faktiskt inte svårt!

Förutom det i min guide har jag två andra tips:

  • Köp en riktigt bra avnoppare. Tidigare använde jag oftast en ullkam från Soft Goat men nu har jag bytt till en elektrisk från Steamery Stockholm. Jag köpte den för ungefär ett år sedan till Johan men använder den mest själv haha. Den är grym på att ta bort noppor utan att ta av själva plagget. Självklart ska man alltid vara försiktig när man noppar av kläder, oavsett om det är en kam eller elektrisk.

 

  • Köp cederträ! Det avskräcker skadedjur som (tyvärr) också gillar ull och cashmere. Man vill inte få in pälsängrar eller mal i sin garderob. Jag har köpt mina på Åhlens. Man får komma ihåg att fila dessa med jämna mellanrum så doften håller i sig. Förutom just cederträ finns det även rödcederträolja som man kan ha i garderobskanter och liknande.