IMG_5248.jpegIMG_5248.jpeg

För ungefär en vecka sedan skrev jag om hur det har gått för mig med min magmuskeldelning. Att det inte har gått framåt och att jag besökt en allmänläkare för att få iväg en remiss. Den remissen är mottagen till sjukhuset och jag har fått en tid i början på november. Vi får se vad som händer men jag har inga stora förhoppningar då jag hört att nästan alla blir nekade operation av diastas via landstinget.

Idag var jag faktiskt på konsultation hos en privat plastikkirurg. I väntan på tiden med landstinget vill jag samla in fler åsikter och så mycket information jag bara kan. Jag gillar att vara förberedd och läser allt från forum till studier. Om landstinget skulle neka mig vill jag veta vilka alternativ jag har. Jag gjorde en hel del research på kirurger som jobbar med magmuskeldelningar efter graviditeter och valde en som jag fick bäst känsla av.

Mötet idag gick iallafall hur bra som helst. Kirurgen jag träffade var väldigt proffsig och förtroendeingivande. Vi tittade på min mage, pratade om buktrycket och han kände och mätte min diastas. Min delning går tyvärr genom hela magen och är cirka 5cm bred kring naveln. Vi pratade om vilken operation som skulle ge bäst resultat och allt vad det innebär. Jag fick även titta på massor av bilder på liknande patienter och det gjorde mig nästan tårögd. Jag har glömt hur det känns att ha funktion i magen och jag inser mer och mer att jag inte kan ha det såhär längre.

Oavsett om det blir genom landstinget eller privat så måste det åtgärdas. Det handlar mest om funktion och stabilitet, om att min kropp behöver få tillbaka styrkan igen. Hur det än blir är en operation självklart en väldigt stor sak och det är inget jag tar lätt på. Jag skulle aldrig göra det om det inte var så att jag känner att jag måste det för min kropps skull.