IMG_6720.jpegIMG_6720.jpeg

Idag är det 4 veckor sedan jag opererade mina magmuskler och gjorde bukplastik. Tiden har gått väldigt snabbt trots att jag har tagit det väldigt lugnt. Jag känner mig mer och mer rörlig i kroppen och är så glad att slippa lida av min diastas varje dag.

Att operera en magmuskeldelning och göra bukplastik är en stor operation med lång återhämtning. Jag vill poängtera att det inte var något jag gjorde spontant eller tog lätt på. Jag hade tänkt på det här i 2 år och gjort massor med research. Jag har i princip läst allt man kan få tag på innan jag tog mitt beslut. Ett beslut för min egen skull, för att kunna få en stark kropp som orkar och inte behöva känna det där buktrycket längre.

Här är den senaste uppdatering kring återhämtningen;

  • En gång i veckan duschar jag utan tejp och låter ärret och naveln lufta riktigt ordentligt. Nu efter 4 veckor har ärret lagt sig mer och det börjar se fint ut. Det området som återhämtar sig saktare är på högra kanten vid höften ungefär. Naveln ser jag oftare eftersom jag byter kompress och tejp där efter varje dusch.

  • Nu får jag sova utan gördel och jag testade det för första gången igår natt. Haha det var så läskigt! Även om jag hade pyjamas på kände jag mig exponerad utan stödet. Jag sov dock bättre än på länge så det var bra.

  • Även om jag får sova utan gördeln på natten ska den vara på dagtid i ytterligare 2-3 veckor.

  • Jag är mycket mer rörlig i kroppen och kan sitta på golvet och leka med tjejerna. Jag har börjat hämta på förskolan fast utan vagn. Jag kan promenera längre.

  • Då och då känner jag att det drar och spänner i magen. Det är ingen smärta men en rätt konstig känsla. Det blir oftast så när jag är ute och går.