Nu har det gått 3 månader sedan jag opererade min magmuskeldelning. Tiden går så snabbt men i det här fallet tycker jag att det är rätt skönt faktiskt. Återhämtningen har gått över förväntan! Det är fortfarande lång tid kvar innan man kan känna/se slutresultatet men jag känner mig redan nöjd.

En vanlig fråga som jag får är om jag kommer visa bilder på magen efter. Jag har skrivit om det innan men jag kommer inte visa efter-bilder öppet eftersom anledningen till operationen var att åtgärda insidan. Att få min diastas fixad och kunna ha en vanlig vardag igen. Om jag lägger ut bilder öppet finns det en risk att man bara tänker på utsidan och jag vill inte heller bidra till någon form av hets. Självklart kan jag dela med mig av bilder på mail för den som är har samma problem. Det har jag gjort med ett antal kvinnor och det är bara kul om man kan hjälpa andra.

Jag kan visa er en bild på hur själva ärret ser ut just nu 3 månader efter.

Såhär ser ärret ut just nu. Det man ser på bilden är start vid höften sen går det nedåt och mot andra höften.

 

Här är de senaste punkterna i återhämtningen;

  • Jag kombinerar promenader med träning hemma. Jag gör lugna övningar för att stärka magen inifrån och ut. Om ungefär en månad kan jag börja med min vanliga träning, sakta men säkert.
  • Jag är utan gördel majoriteten av tiden. Jag har dock på mig den ute ibland när jag leker med tjejerna, är skönt som extra stöd nu när det är halt ute också.
  • Det känns fantastiskt att kunna spänna magmusklerna och känna av funktionen.
  • Mitt huvud har börjat koppla att den här är min mage. Innan var det ”förvirrande” att se min nya mage i spegeln och jag fick känslan av att jag gick och höll in magen fast jag inte gjorde det haha. Nu känns den iallafall som min.
  • Jag undviker fortfarande att lyfta onödiga saker och tänker på hur jag belastar kroppen.
  • Mitt är är ljust rosa och är nästan helt platt nu.
  • Ärret är tejpat och ska vara det 6 månader efter operationen. Jag har nyligen bytt från vanlig kirurgtejp till en i silikon då jag tyckte att den vanliga började klia.
  • Min hållning har blivit bättre!