Nu har det gått ett år sedan jag opererade min magmuskeldelning. Herregud vad tiden går snabbt!

När jag tänker tillbaka på den där dagen känns det inte alls som det har gått så lång tid. Men när jag känner och tittar på kroppen märker man att tiden har gått. Innan operationen hade jag ont, kände ett enormt obehag varje dag, var nedstämd för inga kläder passade och kände mig svag i kroppen. Idag känner jag mig stark utan smärta eller obehag. Som en bonus känner jag mig fin och byxor gör inte ont längre.

Såhär ett år senare kan jag träna fullt ut och det är underbart att känna hur musklerna kan jobba. Jag känner att allt fungerar som en ”enhet” igen. Innan gjorde magmuskeldelningen att jag hade dålig hållning och inte kunde kontrollera min core vilket såklart påverkade resten av kroppen.  Blev det för mycket buktryck kändes det som att hela magen skulle flyga ur delningen (ursäkta visuella beskrivningen). Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att slippa dessa besvär!

Jag får ofta frågor om hur magen känns nu och den känns jättebra. Jag har inte ont från själva operationen och känner mig inte heller stel. Någon gång ibland när jag ligger i sängen och vrider till kroppen som en skruv kan det svida till men inget mer än så. Jag kan fortfarande bli snopen när jag tittar mig i spegeln eller känner på magen så det tar helt klart ett tag att vänja sig vid en annan utsida. Ärret blir ljusare och ljusare för varje månad. En sak som jag fortfarande jobbar med är min djupandning. Magmuskeldelningen bidrog till att jag andas kort för att jag ständigt gick runt och spände mig. Så jag jobbar på min djupandning och avslappning nästan varje dag och extra mycket när jag tränar.

Att genomgå en operation för min magmuskeldelning och göra en bukplastik var helt rätt för mig och jag känner att jag har fått mig själv tillbaka. Att må bra och slippa ha ont var det allra viktigaste men att få känns sig fin igen är en härlig bonus.