Känner du att du aldrig har någonting att ha på dig? Vill du sluta spontanshoppa och bygga en garderob med plagg som håller? Vill du ha struktur bland dina kläder? Då är det dags för en garderobsrensning! 
angelicas closet

[blockquote]Prova allt och var ärlig mot dig själv! Ge inte efter för tankar som ”Dessa byxor kan jag ha om jag ska plocka svamp” för hur ofta händer det egentligen?[/blockquote]

Jag brukar göra en garderobsrensning två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten. Jag har redan gjort stora rensningar så för mig handlar det om att ta bort plagg som inte passar längre och sortera efter kategori, färg och så vidare. För dig som inte har gjort en rejäl garderobsrensning tidigare så tänkte jag ge dig mina bästa tips:

1. Börja med att göra upp en plan. Vad är din stil? Hur vill du se ut? Ett tips är att göra en Pinterest-mapp där du sparar bilder som inspirerar dig.

2. Var hård. När man gör en rejäl garderobsrensning gäller det att man är hård och inte sparar på plagg bara för att. Ta bort att plagg som inte passar dig längre, som är trasiga eller helt inte är din stil. Prova allt och var ärlig mot dig själv! Ge inte efter för tankar som ”Dessa byxor kan jag ha om jag ska plocka svamp” för hur ofta händer det egentligen?

3. Släng aldrig kläder. Ge bort kläder som du har rensat bort till vänner, sälj eller skänk bort till välgörenhet. Jag brukar ge bort mina gamla kläder, skor och accessoarer till Myrorna.

4. Skapa struktur. När du har gjort din garderobsrensning är det dags att skapa struktur i garderoberna. Sortera efter kategori och gärna efter färg då det ger ett harmoniskt intryck. Det kommer gå snabbare att plocka ihop en snygg outfit!

5. Skriv en lista. Nu när du är klar kan du klart och tydligt se vad som ”saknas” i din garderob. Skriv en tydlig lista och utgå ifrån denna när du går på din nästa shoppingrunda.