Såhär kring jul tycker jag att man ska ägna en extra tanke åt våra medmänniskor som inte har det lika bra – både i Sverige och runt om i världen.

Min mamma befinner sig just nu i Sierre Leone där hon hjälper ebolasmittade på en nyöppnad klinik. Vi pratade i telefonen igår och hon berättade att julen i Sierre Leone är inställd. Folket får inte förflytta sig utanför sitt distrikt, träffas i grupper och affärer och restauranger är stängda. I Sverige lyssnar vi på julmusik och tips på julklappsrim på radion, i Sierra Leone upprepas det gång på gång hur man upptäcker symptom på ebola.

Jag är otroligt stolt över min mamma, hon är så modig och har alltid haft ett driv att hjälpa andra. Vill du göra något gott såhär i jultider så vill jag uppmana er att göra en donation till Läkare utan gränser. Det spelar ingen roll vilken summa du ger för det är tillsammans som vi kan göra skillnad!