När ska du ha? När är du beräknad? Är du gravid igen?!


Angelica Aurell.jpgAngelica Aurell.jpg

Det är ett par saker som man aldrig ska säga till någon som precis fött barn. Tre av dessa är frågorna ovan som jag har fått flertalet gånger under den senaste tiden. Uppenbarligen ser jag fortfarande gravid ut men om man rullar en barnvagn med liggdel samtidigt kanske man ska tänka sig för innan man säger för mycket. Nu tror jag inte att någon vill vara elak men jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns sårande.

Det tog ett tag för mig att komma tillbaka i form efter Alma och jag tror att det kommer ta minst lika lång tid den här gången. Tyvärr tillhör jag inte den skaran som får tillbaka sin kropp två veckor efter förlossningen. Magen putar och hela kroppen är degig, jag kan knappt ha några kläder och hållningen känns som en ostbåge. Det kanske är ytligt men jag saknar och längtar efter min vanliga kropp. Just därför är det så frustrerande med människor som ska kommentera ens kropp som den vore uppe för allmän beskådning.