Idag var jag på mitt andra återbesök efter operationen. Det har nu gått 2 veckor sedan jag opererade min magmuskeldelning samt “återställde” utsidan med bukplastik. Jag vet att det är flera som är intresserade av den här resan och längre ner hittar du en lista vad som hänt sedan förra veckan.

Jag har fått några frågor om jag kommer dela med mig av bilder på magen här på bloggen. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det än. Det handlar inte om att jag inte vill dela med mig men jag vill inte att utsidan ska ta över om ni förstår vad jag menar. Jag gjorde den här operationen för min insida, för att få bort min diastas som skapade så mycket problem. Operationen ger mig möjlighet att bli stark igen. Att utsidan är återställd är självklart en stor bonus men inte anledningen.

Om du själv har tankar om den här operationen och vill ha fler detaljer eller se bilder så självklart delar jag med mig via mail. Du kan även lämna en kommentar här nedan precis som vanligt.

IMG_3740.jpegIMG_3740.jpeg

Såhär ser gördeln ut! Den börjar precis under bh:n och går hela vägen ner över låren. Den går att öppna på båda sidorna med hakar och dragkedja.

  • På andra återbesöket tejpade sjuksköterskan om ärret och naveln. Hon tog även bort stygnen vid naveln och gjorde rent allt. Allt såg bra ut så det var skönt att höra. Jag har en ny tid nästa vecka för att kika på naveln igen.

  • Jag känner mig betydligt piggare och mer rörlig sedan förra veckan. Jag orkar gå lite längre utomhus och det blir lättare och lättare att ta sig ur sängen, upp från soffan osv.

  • Jag är klar med alla sprutor (för att undvika blodproppar) som man tog en gång om dagen under 10 dagar efter operationen. Fy vad det var jobbigt! Är så glad att den delen är klar.

  • Den här veckan slutade jag med smärtstillande och tar bara vid behov. Igår när jag skulle somna fick min kropp som abstinens efter tabletten jag brukade ta innan jag sover. Det var rätt obehagligt att känna så och jag hoppas att det inte kommer tillbaka.

  • Nu kommer jag satsa på att promenera lite längre. Runt 30 minuter ska vara rimligt i långsamt takt. Det är klurigt det där för det är viktigt att röra på sig men inte för mycket så kroppen blir överansträngd. Det gäller att hitta en balans och lyssna på kroppen.

  • Det här är ju min andra vecka med gördeln och jag börjar bli trött på den haha. Samtidigt känner jag mig exponerad när jag tar av den för tvätt så man har någon hatkärlek till den. Nu ska jag ha gördeln en vecka till dygnet runt, sedan är det dagtid 3 veckor till som gäller.