IMG_3043.JPGIMG_3043.JPG

Behöver du tips till sommarens läsning? Då jag kan rekommendera Skärmhjärnan av Anders Hansen. Boken fokuserar på hur hjärnan reagerar på vårt digitala liv, något som vi alla bör bli medvetna om. Det är så lätt att man använder mobilen alldeles för mycket och fastnar i onödiga saker. Det är lätt att man tappar bort sig i hetsen på likes och kommentarer.

Det finns både för och nackdelar med att vara uppkopplad och jag tycker att det är viktigt att man tar det av både och. Genom att läsa på om båda sidor av myntet tror jag att man lättare kan hitta balans och prioritera rätt. För mig handlar det både om hur jag använder telefonen och datorn men också hur mina barn gör det. Vi har inga specifika regler för skärmtid men försöker hålla det inom rimliga gränser och uppmanar till mycket lek, spring och skapande i vardagen.


Skarmhjarnan.jpgSkarmhjarnan.jpg

Det bästa med vårt digitala liv

  • Att man snabbt kan komma i kontakt med nära och kära. Enkelt kunna se bilder och följa med i deras vardag.

  • Det är lätt att få inspiration, på allt från mode och inredning till matlagning och hälsa.

  • Man kan träffa nya vänner med samma intressen.

Det sämsta med vårt digitala liv

  • Att se alla människor på stan som går med ansiktet i telefonen. Som inte ens märker att det kommer andra på gatan eller inte tittar vid övergångsställerna.

  • Att det är lätt att bli stressad över egentligen löjliga saker