IMG_9328.jpegIMG_9328.jpeg

Fick en snygg ritning på magen igår

Först vill jag skriva att jag är så glad och tacksam för er som har mailat mig angående magmuskeldelningen. Även om jag inte önskar någon samma situation så är det skönt att känna att man inte är ensam.

Jag tänkte ge er en liten uppdatering. I väntan på mitt möte med en kirurg från landstinget har jag träffat ytterligare en kirurg i privat regi. Jag träffade honom igår och han sa i princip samma sak som den första privata kirurgen jag träffade. Att det syns att jag har tränat men det går inte att ta det längre. Att min bukvägg är försvagad och jag har en delning längst hela magen. Så valet är att leva med rektusdiastas hela livet eller operera. Roliga val eller hur? Det var dock bra att båda kirurgerna sa samma sak om min magmuskeldelning, vilken typ av operation som passar bäst, risker, återhämtning osv. Båda två är ledande inom det här området så jag litar fullt ut på deras bedömningar.

Sedan sist har jag även ringt Stockholms landsting och pratat med två kvinnor som jobbar med vårdgarantin. Jag fick bekräftat att Stockholms landsting inte utför några operationer för rektusdiastas men att nya riktlinjer ska komma. Grunden till dessa riktlinjer kan du läsa här och nu ligger det på Socialstyrelsens bord att ta det vidare. När dessa hamnar på plats är det ingen som vet.

Hur kommer det sig då att ett sjukhus accepterat min remiss? Det finns tydligen undantag. Ett sådant undantag kan vara att sjukhuset bedriver en eller flera studier som patienter kan vara en del av. Får skriva mer om det här efter jag varit på det mötet i början på november. Jag hoppas såklart på det bästa för den här komplikationen efter graviditet borde givetvis landstinget stå för (något som även står i grunden för riktlinjerna).