Vi spenderade påsklovet i Åre och jag insåg idag att jag glömt att skriva om det här. Det känns som att tiden har gått så snabbt den senaste tiden! Vi åkte bil upp till Åre och på vägen stannade vi i Sundsvall och bodde på Hotell Knaust en natt. Jag har aldrig varit i Sundsvall men det var verkligen en fin stad och jag älskade trappan på hotellet där. Efter en frukost hoppade vi in i bilen igen och körde mot Åre.

I Åre bodde vi på Copperhill och vi fick ett rum på våning 5 med utsikt över Åreskutan. Vi bodde i rumskategorin Copper som är anpassade för familjer. Alma och Livia sov i våningssäng och det fanns även ett litet kök som vi dock inte använde någonting.

Svart och vit i backen! Jag är riktigt nöjd med mina skidkläder som jag köpte till sportlovet. Du hittar ett inlägg om mina skidkläder här.

Det var andra gången Alma och Livia åkte skidor. Eller egentligen tredje gången var Alma men hennes första gång stod hon bara på skidorna tre timmar så vet inte om det räknas hehe. Under påsklovet har båda utvecklats så mycket; Alma kan svänga och vågar åka blå backe själv och Livia lärde sig att ploga och kan åka knapplift själv.

Det var så härligt att sitta ute och äta lunch! Vi åt två gånger på Lilla Tyrol som ligger i Björnens liftsystem. Det var där vi var hela påsklovet eftersom det är barnvänligt och ligger nära hotellet.

Så skönt att kunna vara på spa en stund på hotellet! Det var specifika tider då man fick komma med barnen vilket såklart var väldigt uppskattat.

En eftermiddag strosade vi runt lite kring hotellet. Så vackra vyer! Här har jag på mig fuskpäls från Saki och boots från MOU.

Vi åt alla middagar på Copperhill och min favorit på skaldjursplatån vi åt sista kvällen. Det var underbart gott! Kunde inte sluta äta. I övrigt tyckte jag att maten på hotellet är okej men inget speciellt.

Det bästa med påsklovet i Åre;

  • Att tjejerna utvecklades så mycket på skidor.
  • Att hotellet var barnvänligt; bra rum, barnbuffe och tider på spa för barn.

Det som var mindre bra;

  • Backen från Copperhill och ner till Björnen var riktigt dålig. Många tunnlar och smala smala sträckor som inte var omhändertagna alls. Många som krockade och slog sig. Inte alls bra med barn. Vi fick till slut gå med skidorna genom skogen för att komma direkt på stora backen istället.