angelica-3901.jpgangelica-3901.jpg

Det har knappt hänt något sedan jag tog den här bilden i mitten på augusti.


IMG_6444.JPGIMG_6444.JPG

Såhär ser magen ut nu när jag slappnar av, två månader efter den första bilden. Den övre delen av magen lite mindre men resten ser precis likadant ut.

Ni som läser min blogg regelbundet vet ju att jag har haft problem med delade magmuskler efter senaste graviditeten. Jag har inte upplevt att det har blivit speciellt bättre och efter ett tips här på bloggen (ni läsare är bäst) bokade jag in en tid för ultraljud av magmusklerna. Igår var det dags och jag besökte Hela Kvinnans Klinik på Söder för att få hjälp och vägledning.

De enda gångerna jag gjort ultraljud har varit i samband med graviditeterna så det var lätt lustigt att göra ett nu. På undersökningen gick vi igenom magmusklerna och kontrollerade så dessa reagerar i samband med bäckenbottenmusklerna. Det var rätt häftigt att se musklerna ändras på ultraljudet när man gjorde knipövningar! Man tog mått på min delning och på största stället är det strax under 3 centimeter. Mina två största problem är att jag tydligen går runt och spänner mig och speciellt området under revbenen samt att jag tar i för hårt när jag gör övningar. Det här är två saker som jag ska jobba intensivt med under en månad och sedan har jag bokat ett återbesök för att följa upp att jag är på rätt väg. Angående min vikt så trodde naprapaten att det har mycket med hormonerna att göra och att jag helt enkelt få ge det tid.

Jag är så glad att jag bokade in det här besöket, jag känner att jag har fått massor av information och verktyg som kommer hjälpa mig framåt. Det är frustrerande att återhämtningen tar så lång tid men jag kommer kämpa och försöka vara positiv!