Min återhämtning efter mitt andra kejsarsnitt går väldigt långsamt. Det som jag tycker är jobbigast är att mina magmuskler fortfarande är delade. Det påverkar mig både fysiskt och psykiskt.

Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle dela med mig av bilder på magen efter förlossningen men nu vill jag faktiskt göra det. Magmuskeldelning syns ju inte på vanliga bilder och jag vill bara visa att det inte alltid är så lätt och glammigt. Eller att inte alla går tillbaka till sin gamla kropp direkt efter förlossningen.


diastas delade magmuskler.jpgdiastas delade magmuskler.jpg


magmuskeldelning efter graviditet.jpgmagmuskeldelning efter graviditet.jpg


mage efter kejsarsnitt.jpgmage efter kejsarsnitt.jpg

Med Alma var mina magmuskler tillbaka i rätt position efter 2,5 månader men så är det inte nu. Jag har ett mellanrum på två fingrar vid området kring naveln och sedan ett finger ovan och nedan naveln. Jag kan alltså känna hur magmusklerna är separerade över hela magen.

Det här gör att min mage putar massor för det finns inget som håller den på plats helt och hållet. När jag har ätit sväller den ännu mer. Dessa bilder tog jag strax efter frukost så jag skulle säga att de ändå är rätt smickrande om man jämför med senare på dagen… Det är obehagligt och jag känner mig inte bekväm i några kläder. Förutom det här påverkas min hållning och jag får lätt ont i ryggen. Jätteroligt. 

Sedan ett par veckor tillbaka använder jag appen Mamma-mage och jag hoppas att den kommer ge mer resultat. Jag håller mina tummar att min kropp drar ihop magmusklerna snart! Jag vill ha en stark kropp som orkar.